Kdo je Alena Horová?

Kdo je Alena Horová? Jsem žena, která miluje život, lidi, svou práci, ale především rodinu ❤ Dříve masérka a kosmetička (studio Allness převzala šikovná masérka 😉), dnes kosmetická a wellness poradkyně:  Jsem ale především žena,  která prošla vlastní proměnou. A díky tomu ve 40 letech vypadám lépe než ve 30ti. Jsem žena, která chce svým příkladem a zkušenostmi inspirotivat, motivovat… Celý text →

voda zdraví

VODA: Pít či nepít?

Voda vám umožní zhubnout a dosaženou váhu si dlouhodobě udržet. Věříte?   Voda – základ života Voda patří k základním složkám, ze kterých je složeno naše tělo. Procesy v těle se však značného množství vody zbavujeme. S každým vydechnutím ze sebe uvolňujeme zvlhčený vzduch – to za den udělá asi 2 velké sklenice vody. Naše ledviny a střeva vyloučí denně dalších 6… Celý text →

svaly, svalová hmota

JÍDLO: Ty máš svaly…

HUBNUTÍ VS SVALY Pro svaly a tvorbu svalové hmoty jsou proteiny nezbytně důležité. Při procesu hubnutí dochází ke dvěma věcem. Jednak ke spalování tuků a také k tvorbě svalové hmoty. Ta nám následně pomůže udržet štíhlou linii.   Co když posilujeme? Pokud budou v našem jídelníčku chybět proteiny, svalová hmota se nebude mít z čeho tvořit. Je ale správné přijmout… Celý text →

JÍDLO: Lásko, mě ubývá kil…

Kolik jídla jíst, když chci zhubnout… a kolik, když chci svaly? Ono to ani není tolik o tom kolik toho sníme, ale co jíme. Proč? Naše tělo je totiž skoro z 1/5 tvořeno bílkovinami neboli proteiny. Ty najdeme všude. Jsou v kostech, v kůži, v nehtech, vlasech, ale především tvoří základ svalové hmoty. Proto jsou při hubnutí i náběru svalové… Celý text →

Kyselina Hyaluronová – potřebujeme ji?

Co je Kyselina hyaluronová ?  Je to přirozeně se vyskytující glykosaminoglykan, čili lineární polysacharid, o vysoké molekulové hmotnosti. Je složena z opakujících se disacharidových jednotek, kdy každá z těchto jednotek obsahuje kyselinu D-glukuronovou a N-acetylglukosamin. Polysacharid hyaluronát sodný se dnes získává metodou fermentace bakteriálních kultur, nejčastěji bakterií druhu Streptococcus zooepidermicus nebo Escherichia coli. – Kyselina hyaluronová je v našem těle všudypřítomná… Celý text →

žena nemoc nachlazení imunita

IMUNITA: Jak na ni? – 2. díl

Léto je za námi a blíží se období, kdy se ochladí, naše tělo bude přecházet do útlumu a naše fyzická i psychická kondice dostane zabrat. Abychom období podzimních plískanic v pohodě zvládli, potřebujeme mít imunitní systém v dobrém stavu. Vyhneme se tak rýmečkám, dlouhotrvajícím zánětům nosohltanu i depresím. Dnes vám přináším 10 tipů pro zlepšení nebo udržení imunity. Všechny ale budou fungovat pouze… Celý text →

zdraví a krása imunita

IMUNITA: Jak na ni? – 1. díl

Léto je za námi a blíží se období, kdy se ochladí, naše tělo bude přecházet do útlumu a naše fyzická i psychická kondice dostane zabrat. Abychom období podzimních plískanic v pohodě zvládli, potřebujeme mít imunitní systém v dobrém stavu. Vyhneme se tak rýmečkám, dlouhotrvajícím zánětům nosohltanu i depresím. Dnes vám přináším 10 tipů pro zlepšení nebo udržení imunity. Všechny ale budou fungovat pouze… Celý text →

zdravé opalování a slunění

OPALOVÁNÍ: Jak na něj?

Na téma zdravotních dopadů opalování bylo napsáno už mnoho článků. Jak to tedy je? Jako se vším. Všeho moc škodí. Sluneční paprsky dodávají naší pokožce vitamín D, který rozhodně potřebujeme, prohřívají nás, dodávají nám dobrou náladu a vytouženou nahnědlou barvu. To za předpokladu, že k opalování přistupujeme rozumně. Pokud to však budeme se sluněním přehánět, můžeme se dočkat i nezvratných změn na naší… Celý text →

stop celulitidě a pomerančové kůži

CELULITIDA: Nepřítel žen

U mužů se celulitida vyskytuje jen vzácně. Postihuje především ženy, pro které mnohdy představuje značný kosmetický problém. pomerančovou kůži při důkladném zkoumání najde na svém těle skoro každá žena. Letošním trendem jsou miniaturní šortky a tak možná přemýšlíte nad tím, jak se jí zbavit. Jak celulitida vzniká? Celulitida vzniká jako důsledek poruchy krevní a lymfatické cirkulace ve tkáni. Tam působí změny podkožního tukového… Celý text →